köszöntőTisztelt Látogató!Örömünkre szolgál, hogy iskolánk weblapjára látogatott.

A mi iskolánk Zala megyében található a magyar-szolén határ mellett, az Õrség -Göcsej - Hetés találkozásánál. Lenti városa az iskola székhelye. Névadónk Lámfalussy Sándor a Soproni Faipari Egyetem erdõmérnök professzora, a régióban dolgozott, erdei kisvasutat, fûrészüzemeket épített, erdõgazdálkodással foglalkozott.
Iskolánk 2005-ben ünnepli az önállóvá válásának 20. évfordulóját, mivel elõtte a zalaegerszegi Munkácsy Mihály Szakmunkásképzõ Iskola tagintézménye volt. A lenti szakképzés már 82 éves múltra tekint vissza.
Célunk és feladatunk a régió munkaerõ igényeinek a kielégítése a szakképzés által. Ehhez széleskörû szakmaválasztási lehetõséget biztosítunk, mind a szakiskola, mind a szakközépiskola területén. Biztosítjuk helyben a kétszintû érettségi letételét, a szakmai képzést , a továbbtanulást az egyetemeken és a fõiskolákon.

Szakközépiskolai képzést folytatunk: kereskedelem-marketing, közgazdaságtan, informatika (szoftver) és vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportokban. 2005/06-os tanévben elõször indítjuk a kommunikáció, közmûvelõdés és mûvészet szakmacsoport szakközépiskolai képzését, mely a kommunikációt helyezi elõtérbe. Az intenzív szakközépiskolai képzésünk helyett, elindítottuk a végzett szakmunkásoknak az esti oktatást a tizedik évfolyamon.

Szakiskolai képzésünk is több szakirányú: építõipar, faipar, fémipar, informatika, kereskedelem, ruhaipar és vendéglátás. A szakmai leágazásokat, az alapozó képzést követõen a munkaerõ-piaci igényeknek megfelelõen alakítjuk.

Szakképzést három területen folytatunk: a szakiskola folytatásaként, az érettségi ráépülve és a felnõttoktatásban. Fontos a régióban, a felnõttképzésben való minél nagyobb szerepvállalás.

Iskolánk a szakmai és közismereti elméleti oktatás területén jól felszerelt (három informatika szaktanterem, három nyelvi labor, taniroda, tankonyha, tanétterem, kereskedelmi kabinet, asztalos tanmûhely, fémipari tanmûhely, ruhaipari tanmûhely), az oktatáshoz szükséges korszerû eszközökkel rendelkezik. Pedagógusaink korszerû pedagógiai módszereket alkalmazva oktatnak és tanítanak iskolánkban.

Köszönöm hogy e pár sort elolvasva, megtisztelte iskolánkat. A weboldal további tartalmának megismerésével, kívánom bõvüljenek ismeretei a lenti régióról és iskolánkról.Tótiván Endre intézményvezető