Home » KÉPZÉSEINK

KÉPZÉSEINK

Szakközépiskolai képzéseink

ASZTALOS szakképesítés
(34 543 02)

Az asztalos szakképesítés hiányszakma, tanulmányi eredmény függvényében 10000-30000 Ft/hó ösztöndíjban részesülnek a tanulók. Az asztalos fő feladatköre a faipari termékek készítése, szerelése, karbantartása, javítása és felújítása.  Ezen belül: mobil bútorok, különböző rendeltetésű- és szerkezetű szekrények, polcok, rögzített és nagyobbítható lapú asztalok, íróasztalok, ülő- és fekvőbútorok, külső-és belső nyílászárók, különböző szerkezetű és anyagú tokok, ajtólapok, ablakok és más árnyékoló szerkezetek, beépített bútorok, fal és mennyezetburkolatok, lépcsők. Az asztalos szakma elsajátításához szükség van a jó tanulmányi eredményre, jó kézügyességre, jó rajzolvasási készségre. A gyakorlati oktatás iskolánkban jól felszerelt tanműhelyben történik, ahol a tanulók elsajátíthatják a szakma alapjait. Ezen túlmenően a tanulók választhatnak külső csoportos és egyéni gyakorlati képzőhelyek közül is.

 

ÉPÜLET- ÉS SZERKEZETLAKATOS szakképesítés
(34 582 03)

Az épület- és szerkezetlakatos feladata könnyű-, nehéz-, acél- és fémszerkezetek elemeinek létrehozása. Ilyen szerkezeteket használunk az épületek alapozásától kezdve a csarnok-szerkezetek felépítéséig. Munkafeladata a nyílászárók elkészítése és egyéb szerkezeti elemek megrendelésre való előállítása. Feladatainak másik csoportját a földbe mélyesztett, vagy látható tartályok készítése jelenti. A szerkezetlakatos készíti el a kazánok külső házát, illetve számtalan fűtő és hűtő eszköz, illetve tároló kamra alapját. A lakatosok által készített szerkezetek adják az alapját a villany
és távvezeték oszlopok, a hidak és tornyok építésének is. Kiemelten fontos feladatai közé tartozik
a fémszerkezetek javítása és karbantartása, hiszen a közlekedést, távközlést segítő szerkezetek, valamint a fűtést, hűtést, tárolást szolgáló tartályok a folyamatos használat során kophatnak
és meghibásodhatnak.

 

HEGESZTŐ szakképesítés
(34 521 06)

A gépalkatrészek vagy különböző szerkezetek készítésekor elkerülhetetlen feladat az egyes különálló szerkezeti elemek összekötése. A hegesztő feladata a különböző fémekből készült szerkezeti elemek, járművek, daruk, hidak, csővezetékek, kazánok stb. alkatrészeinek és részegységeinek az összekötése, a törött alkatrészek javítása különféle hegesztési eljárásokkal.  A hegesztő méretre szabja a munkadarabot, fémtisztára megtisztítja a varrat helyét, tematikus vágásnál ellenőrzi a láng-, plazma- vagy lézerívet; szükség esetén beállításokat végez, élelőkészítést végez. Végrehajtja a hegesztési feladatot, eltávolítja a salakot és a fröcskölődéseket ívhegesztés esetén, ellenőrzi a hálózatot. Kiválasztja a hegesztőgépet.

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik a munkavédelmi előírásoknak megfelelően képesek:

  • hegesztett kötések készítésére,
  • forrasztási feladatok elvégzésére,
  • termikus vágások végrehajtására,
  • elektromos ívhegesztői, lánghegesztői munkák végzésére,
  • hegesztő berendezések működtetésére, napi karbantartására.

 

PINCÉR szakképesítés
(34 811 03)

A pincér a különböző vendéglátó tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek hálózati egységeiben értékesítési és szolgáltatási feladatokat lát el.  a vendégek által igényelt, illetve az ajánlott termék felszolgálását és a kapcsolódó szolgáltatásokat a tőle elvárható szakmai színvonalon biztosítja az udvarias és szakszerű felszolgálás szabályai szerint.  Az éttermekben a vendéglátó a pincér, aki fogadja az üzletbe betérő vendégeket, helyre kíséri őket, felveszi a rendelésüket. A vendég kívánságának megfelelően ajánlást tesz az ételekre és italokra. Egyes esetekben különleges felszolgálási műveleteket végez, csoportokat fogad, társas étkezéseket bonyolít le, a vendég asztalánál készít ételt, majd felszolgálja azokat. A közlekedési eszközökön, de a szállodai szobákban is ő végzi a felszolgálási munkálatokat.

  

SZAKÁCS szakképesítés
(34 811 04)

A vendéglátás egy dinamikusan fejlődő ágazat. Egyre több étterem, szálloda nyitja meg kapuit.
A szakács legfontosabb feladata, hogy a korszerű ételkészítési technológiáknak megfelelően, illetve saját ötletei alapján készítse, adagolja, tálalja az ételeket, szervezze a konyhai munkát, a beszerzést, az előkészítést. A vendégek elvárásának megfelelő ételválasztékot alakítson ki.

 

SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ szakképesítés
(34 762 01)

A szakmában dolgozók képesek önállóan ellátni az egészségileg vagy szociálisan rászorultakat intézményi vagy otthoni keretek között. Neked ajánljuk ezt a szakmát, ha megvan benned a kitartás és elhivatottság, felelősségteljes és nyitott hozzáállás, fokozott empátia, mérhetetlen türelem. Ez az a munka, ahol a hála a legnagyobb fizetség. Ebben a szakmában egy másik ember életéért, kényelméért, életminőségéért vállalsz felelősséget, csak szívvel-lélekkel lehet csinálni! Akkor jelentkezz ide, ha szívesen segítesz a bajba jutottakon, az elesetteken és a rászorulókon, ha szívesen segítenél idős és beteg embereken. Nemcsak azt tanulhatod meg, hogyan segíts az idős, beteg és fogyatékos embereken, hanem egy rendkívül keresett szakmát szerezhetsz, mely Magyarországon és külföldön is hiányszakma, ennek következtében jól kereshetsz vele. Képzésünkön megtanítunk arra, hogyan gondozhatod a szociálisan nehéz helyzetben lévő embereket.  Megmutatjuk, milyen elméleti alapokkal és gyakorlati módszerekkel tudod könnyebbé tenni a mindennapjaikat. Érdemes tehát nálunk tanulni, mert mi minden ismeretet megadunk Neked ahhoz, hogy sikeres szociális gondozóként helyezkedhess el!

ELÉRHETŐSÉGEINK

Cím: 8960 Lenti, Petőfi S. út 23.
Telefon: +36 92/551-223
Fax: +36 92/551-224
E-mail: iskola@lamfalussy-lenti.sulinet.hu
WEB: www.lamfalussy-lenti.sulinet.hu
OM azonosító: 203067

BEISKOLÁZÁS 2020-21

JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSI TERV

HASZNOS LINKEK

Képtalálatok a következőre: facebook kép