Home » ISKOLÁNK

ISKOLÁNK

TISZTELT LÁTOGATÓ!

Örömünkre szolgál, hogy iskolánk weblapjára látogatott!

A mi iskolánk Zala megyében található a magyar-szolén határ mellett, az Őrség -Göcsej – Hetés találkozásánál. Lenti városa az iskola székhelye. Névadónk, Lámfalussy Sándor, a Soproni Faipari Egyetem erdőmérnök professzora a régióban dolgozott, erdei kisvasutat, fűrészüzemeket épített, erdőgazdálkodással foglalkozott.

Iskolánk 2005-ben ünnepelte önállóvá válásának 20. évfordulóját, mivel előtte a zalaegerszegi Munkácsy Mihály Szakmunkásképző Iskola tagintézménye volt. A lenti szakképzés már 82 éves múltra tekint vissza.

2013. március 31-ig a Zala Megyei Önkormányzat iskolánk fenntartója, majd a KLIK április 1-től 2015. június 30-ig. 2015. július 1-től a Zala Megyei Szakképzési Centrum Lámfalussy Sándor Szakképző Iskolájaként működünk.

Célunk és feladatunk a régió munkaerő igényeinek kielégítése a szakképzés által. Ehhez széles körű szakmaválasztási lehetőséget biztosítunk a szakközépiskolában. Lehetővé tesszük helyben az érettségi letételét a szakiskolát végzettek szakközépiskolájában, esti tagozaton kétéves képzés keretében.

Szakközépiskolai képzéseink: asztalos, épület- és szerkezetlakatos, szakács és vendéglátásszervező, pincér, eladó, szociális gondozó és ápoló. Szakmai képzéseinket a munkaerő-piaci igényeknek megfelelően alakítjuk. A hiányszakmákat választó tanulók tanulmányi átlageredménytől függően ösztöndíjban részesülnek.

Felnőtteknek is hirdetünk szakképzéseket: szociális gondozó, szakács, hegesztő szakmára készítünk fel.

Iskolánk a szakmai és közismereti elméleti oktatás területén jól felszerelt (informatika szaktanterem, tankonyha, tanétterem, kereskedelmi kabinet, asztalos tanműhely, fémipari tanműhely), az oktatáshoz szükséges korszerű eszközökkel rendelkezik. Pedagógusaink korszerű pedagógiai módszereket alkalmazva oktatnak iskolánkban.

Köszönöm, hogy e pár sort elolvasva megtisztelte iskolánkat. Kívánom, hogy a weboldal további tartalmának megismerésével bővüljenek ismeretei a lenti régióról és iskolánkról.

ELÉRHETŐSÉGEINK

Cím: 8960 Lenti, Petőfi S. út 23.
Telefon: +36 92/551-223
Fax: +36 92/551-224
E-mail: iskola@lamfalussy-lenti.sulinet.hu
WEB: www.lamfalussy-lenti.sulinet.hu
OM azonosító: 203067

JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSI TERV

HASZNOS LINKEK

Képtalálatok a következőre: facebook kép