Home » KÖSZÖNTŐ

KÖSZÖNTŐ

TISZTELT LÁTOGATÓ!

Örömünkre szolgál, hogy iskolánk weblapjára látogatott!

A mi iskolánk Zala megyében található a magyar-szlovén határ mellett, az Őrség -Göcsej – Hetés találkozásánál. Lenti városa az iskola székhelye. Névadónk, Lámfalussy Sándor, a Soproni Faipari Egyetem erdőmérnök professzora a régióban dolgozott, erdei kisvasutat, fűrészüzemeket épített, erdőgazdálkodással foglalkozott.

Iskolánk 2020-ban ünnepli önállóvá válásának 35. évfordulóját, mivel előtte a zalaegerszegi Munkácsy Mihály Szakmunkásképző Iskola tagintézménye volt. A lenti iparos tanoncképzés már 1924-ben megindult.

2013. március 31-ig a Zala Megyei Önkormányzat volt iskolánk fenntartója, majd a KLIK április 1-től 2015. június 30-ig. 2015. július 1-től a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Lámfalussy Sándor Szakképző Iskolájaként működünk.

Célunk és feladatunk a régió munkaerőigényeinek kielégítése a szakképzés által. Ehhez széles körű szakmaválasztási lehetőséget biztosítunk a szakközépiskolában. Lehetővé tesszük helyben az érettségi letételét a szakképzést végzettek számára esti tagozaton kétéves képzés keretében.

Szakképzéseink: asztalos, épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, szakács, pincér-vendégtéri szakember, kereskedelmi értékesítő, szociális ápoló és gondozó, kőműves. Szakmai képzéseinket a munkaerő-piaci igényeknek megfelelően alakítjuk. Így a következő tanévtől indítani kívánjuk az erdőművelő-fakitermelő képzést.

A kilencedik évfolyamon ágazati alapoktatást folytatunk. A tanulók tanulmányi átlageredménytől függően ösztöndíjban részesülnek.

Az oktatási hátrányok kiküszöbölésére Dobbantó programot indítunk, mely a Műhelyiskolai programmal fejeződik be.

Felnőtteknek is hirdetünk szakképzéseket: szociális, vendéglátás-turizmus, gépészet, faipar, mezőgazdaság és erdészet ágazatban.

Iskolánk a szakmai és közismereti elméleti oktatás területén jól felszerelt (informatika szaktanterem, tankonyha, tanétterem, kereskedelmi kabinet, asztalos tanműhely, fémipari tanműhely, építőipari tanműhely, szociális gyakorló terem), az oktatáshoz szükséges korszerű eszközökkel rendelkezik. Oktatóink korszerű pedagógiai módszereket alkalmazva oktatnak iskolánkban.

Köszönöm, hogy e pár sort elolvasva megtisztelte iskolánkat. Kívánom, hogy a weboldal további tartalmának megismerésével bővüljenek ismeretei a lenti régióról és iskolánkról.

 

Tótiván Endre                    

igazgató                         

ELÉRHETŐSÉGEINK

Cím: 8960 Lenti, Petőfi S. út 23.
Telefon: +36 92/551-223
Fax: +36 92/551-224
E-mail: iskola@lamfalussy-lenti.sulinet.hu
WEB: www.lamfalussy-lenti.sulinet.hu
OM azonosító: 203067

BEISKOLÁZÁS 2020-21

JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSI TERV

HASZNOS LINKEK

Képtalálatok a következőre: facebook kép